GaborSzakacs

Dolce & Gabbana különleges mesevilága

2016. május 29. - gaborszakacs

A mesék birodalmának egy végtelenül romantikus szegletét hozta el legújabb kollekciójában Domenico Dolce és Stefano Gabbana. A világhírű olasz tervezőpáros Csipkerózsika, Hamupipőke és Hófehérke jól ismert történeteiből merítette inspirációját a 2016-os őszi ready-to-wear darabok megalkotásakor. A kedves vagy éppen gonosz hősök és azok meghatározó jellemvonásai, öltözködési szokásai minden egyes kreációban visszaköszönnek. Ez egy igazán mesés gyűjtemény!

1_10.jpg

Manapság minden lány hercegnő akar lenni. A mai fiatal generáció egy olyan világban szeretne élni, ahol minden lehetséges, ahol a kívánságoknak csak a fantázia szabhat határt. A virtuális élet, a közösségi oldalak, a rohamosan növekvő követők száma óriási biztatást adhat ahhoz, hogy egy szempillantás alatt bárki VIP személyiségnek érezhesse magát. A Dolce & Gabbana tervezőpárosa ezt a modern fantáziavilágot használta fel legújabb kollekciója megalkotásakor, amelyben a Disney hercegnők mindenki által ismert és szeretett történeteit egy feltűnő és túlzó gyűjteményben keltette életre. A designerek ezúttal átvették a mesemondók szerepét, a divat nyelvére lefordították, átfogalmazták, újraértelmezték és mai köntösbe bújtatták a klasszikus sztorikat.

A Dolce & Gabbana 2016-os őszi ready-to-wear kollekciójában is felbukkannak a divatház bevált stílusjegyei, a szicíliai motívumok, a tradicionális szabásvonalak és a hamisítatlan olasz temperamentum. A hagyományos itáliai öltözködés ebben a szezonban a legismertebb mesehősnők alakjával találkozik. Domenico Dolce és Stefano Gabbana a konyhalányként dolgozó, szegényes ruházatú Hamupipőkét a nyers szélű tweed kabátokon keresztül idézte meg, de legnagyobb riválisa, a gonosz mostoha harsány, önbizalomtól duzzadó, tekintélyparancsoló karaktere is felbukkant a kifutón. Egy valódi mese mit sem ér szőke herceg nélkül, így az arannyal és zsinórokkal díszített, katonai felöltőben pompázó férfi öltözködési szokásait is életre keltették a tervezők. A teljes Dolce & Gabbana gyűjteményt áthatja a humor és a játékosság. A gyöngyös pulóverek mellett csilláros applikációkkal, a hét törpe figuráival, pajkos macskákkal és szabó egerekkel tették egyedivé kreációikat Gabbanáék. Az apró tükrökkel kivarrt ruha pedig talán választ ad arra a kérdésre, hogy ki a legszebb a vidéken. A véget nem érő csillogás, a túlméretezett darabok, a férfias szabásvonalak, a  puffos ujjak egy olyan fantáziát teremtenek, amelyben a divatvilág egy érintésre varázslatos mesebirodalommá alakulhat át. És pont ezért imádjuk Dolce & Gabbanát!

100.jpg

Photo: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, kövess, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr738433386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása