GaborSzakacs

A világ változik, a Chanel örök!

2016. március 19. - gaborszakacs

A divatvilág nem egy csillogó, rózsaszín lányregény, hanem egy folyamatosan változó, megállíthatatlan körforgás, amelyben óriási sikerek és bukások szegélyezik a tervezők pályáját. Egyes kreációk a feledés homályába merülhetnek, mások nagy sikert aratva később visszatérhetnek, átalakulnak és újra hódítanak. Karl Lagerfeld a Chanel 2016-os őszi ready-to-wear kollekciójában a divatház ikonikus jegyeit használta fel, teret engedve a tweed és a gyöngyök csábításának. Mert minden nőnek joga van egy Chanel kosztümhöz!

_cha0985_1.jpg

Akár egy fáradhatatlan perpetuum mobile, nyolcvan felett is kőkeményen dolgozik a Chanel divatház vezető tervezője, Karl Lagerfeld. Az aktuális szezon bemutatója után sem ül karba tett kézzel, hanem inspirálódik, újításokon töri a fejét, tervez, alkot. A 2016-os őszi ready-to-wear kollekciójának az a párizsi Grand Palais adott otthont, ami korábban már repülőtérré, szupermarketté, kaszinóvá és egy római filmstúdió díszletévé is átalakult a Chanel kedvéért. Lagerfeld ezúttal letisztult, egyszerű környezetbe helyezte a gyűjteményét annak érdekében, hogy a figyelmet a ruhákra és a fantasztikus kiegészítőkre irányítsa. Visszahozta a klasszikus Chanel szabásvonalakat a divatház ikononikus jelképeivel, a tweeddel és a gyönggyel. Persze, mindezt megfűszerezte némi csipkével, fekete szalagokkal, néhány lovaglócsizmával és egy kis futurisztikus ezüsttel. Előnyben részesíti a rózsaszínt, a hosszabb bőrkesztyűket és a kalapokat. Nőies, finom, kimért, mégis előre mutat. Coco Chanel büszke lenne erre a kollekcióra!

"A luxus nem a szegénység ellentéte, hanem az ízléstelenségé." (Coco Chanel)

Photo: Yannis Vlamos / indigital.tv

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr518478578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.03.21. 07:19:17

Nagyon jók, bár valószínű sosem lesz egy eredeti darabom, de ezek midig inspirálnak hogy mit varrjak, vagy kössek, kaptam ötleteket :)

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.21. 09:05:18

"Minden nőnek joga van egy Chanel kosztümhöz!"

Ez kb. olyan megállapítás, mint Vajna Timeácskáé, amikor negédesen kijelentette, hogy minden nőnek joga van az általa reklámozott gyémántékszerhez.

Azért azt is megnézném, mi is lenne, ha valóban minden nő Chanel-ruhákban járna. Akkor kb. a Chanel lenne a leglenézettebb márka.

Jenei Viola (törölt) 2016.03.21. 12:47:53

Chanel az egyszerűséget, letisztultságot hangoztatta mindig is...ezek közül egyik sem az...

2016.03.21. 12:48:05

@Kovacs Nocraft Jozsefne: nincs igazad, mert nyilván egy ilyen cuccnál nem az a fontos hogy eredeti dizájner cuccban parádézzon valaki, de a stílus azért ott van.
Minden nőnek nem csak joga, de szüksége is van egy chanel (jellegű) kosztumre, ami egy fogalom: egy sima szoknya egy fazon nélküli egyenes szabású kosztümkabáttal, jó ha a zsebeknél és a gombolásnál paszpólozás vagy csak bortni van. Ezt még egy kezdő hobby varrónő is meg tudja varrni, alap darab. Chanel a hétköznapi nőknek tervezett, egy olyan korban amikor a mindenki szegény volt, nem voltak extra minőségű anyagok.
Egyébként meg egy gyémánt ékszer nem használati tárgy. többnyire bekektetésnek veszik egy bizonyos méreten túl, Egy bizonyos méreten alul pedig azok a nők hordják, akik utálják a feltűnő ékszereket, Egy vastag arany lánc nagyon közönséges tud lenni.

2016.03.21. 16:35:37

Te melyik bolygon elsz, hogy ezek neked a finom es kimert kategoriaba tartoznak? Rikito rozsaszin, kockas, szupermini, fenyes, tollas, rengeteg ekszerrel. Noies talan, de ezek mindegyike bizony masszivan feltuno es kozonseges. Eszembe nem jutna elegansnak tekinteni egyiket sem. Talan es nagy joindulattal a bal szelso sotet malyvaszinu kalap, es nyaklanc nelkul, cipovel nem csizmaval es rozsaszin taska helyett feketevel, mar kozelit. Ugyanigy a kozepso tortfeher-ezust ruha kalap es nyaklanc nelkul, csizma helyett magas sarkuval tekintheto esetleg elegansnak, bar meg mindig feltuno. De a tobbi! Meghogy finom es kimert, ezen fogok estig rohogni!

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.03.21. 18:33:56

@irdesmond:

"nincs igazad"

Persze, hogy nincs: én csak véleményt írok, míg te megfellebbezhetetlen tényeket nyilvánítasz ki. :D
süti beállítások módosítása