GaborSzakacs

Új őrület: könyvmoly papucsban

2015. október 04. - gaborszakacs

A divat állandóan változik. Soha meg nem áll, minden percben alakul, formálódik, igazodik. Ebben a folyamatos körforgásban néha felbukkannak olyan irányzatok, amelyekről nem gondolnánk, hogy valaha népszerűvé válhatnak. Ilyen őrület Iceberg legújabb férfi kollekciója is. Hogy miért állítom ezt? Nézzétek csak!

iceberg-011-1366.jpg

"Azt hiszem, itt az ideje, hogy a divat közelebb álljon a valósághoz, kézzelfoghatóbbá váljon"- mondta Federico Curradi, az Iceberg vezető tervezője, amikor kifutóra vitte új kollekcióját. A milánói eseményen a szigorú tekintetű modellek egy könyvekkel telerakott, méretes dobogón mutatták be a márka újításait. A hetvenes éveket kísértetiesen megidéző darabok a rozsdabarnától a földszíneken át némi kékkel kiegészítve az olajzöldig terjedtek. Fényesek, fémesek, feltűnőek, összképben mégis - a sokak által nem kedvelt - tarisznyás-retro bölcsészhallgató vonalon mozognak. A gyűjtemény minden darabja hat az érzékszerveinkre - a merev anyagú kabátok, a vakító szatén ingek, a kötött kardigánok szinte könyörögnek azért, hogy tapintsd meg, szagold meg őket. Csak nehogy megbánd ezt! A nyers és ellentmondásos ruhák a könyvári környezetbe valamiféle nyomasztó álomképet vizionálnak. Mintha a kézzel fogható és a virtuális valóság határán céltalanul lavíroznánk... Akinek nem inge, az Curradi munkáit ne vegye magára!iceberg-013-1366.jpg

Photos: Courtesy of Iceberg

Ha tetszett, lájkolj a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr227856832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hatá Sára 2015.10.04. 18:25:55

Borzasztóan néz ki. Annyira rossz, hogy az már jó.
süti beállítások módosítása