GaborSzakacs

Helen Mirren 70

2015. július 26. - gaborszakacs

Természetességével és huszonéves pályatársait meghazudtoló, lehengerlő stílusával ma is mindenkit levesz a lábáról Helen Mirren. Hihetetlen, de már a 70. születésnapját ünnepli az Oscar-díjas színésznő!

helen-mirren-vogue-27oct14-simon-emmett-for-l_oreal-paris-age-perfect-skincare_b.jpg

img_0046.JPG

A filmcsillag Jelena Vasziljevna Mironova néven látta meg a napvilágot. Fiatal korában egy tenyérjós azt jövendölte neki, hogy komolyabb szakmai sikereit csak negyvenen túl fogja elérni. Így is lett. 2007-ben Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjat nyert A királynő című filmben nyújtott alakításáért, amelyben II.Erzsébet királynőt formálta meg. Azóta már jár neki a "Dame" megszólítás is. Helen Mirren gyakran szerepel színházi darabokban, ám a nagy szerelme mégis a filmezés. Magyarországon Szabó Magda Az ajtó című regényének filmes adaptációjában Szabó István filmrendező felkérésére forgatott, de láthattuk azóta a Red 1-2-ben, Az élet ízeiben és a Hölgy aranyban című mozikban is.

A nyolcvanas években Liam Neesonnal élt, akivel az Excalibur forgatásán szerettek egymásba. Kapcsolatuk megromlása után 1986-ban kezdett randizni Taylor Hackford rendezővel, akivel végül 1997-ben házasodtak össze. Gyermeke soha nem született, nem tartja magát anyatípusnak. Helen Mirren a hetedik x kapujában is belevaló, dögös nő, de életmódja már meg sem közelíti azt a dorbézoló vadmacskát, aki korábban volt. Nem titkolja, hogy meggyűlt a baja a droggal és néha többet ivott a kelleténél. Ebből a korszakból mindössze egy tetoválása maradt, bal kezének hüvelyk- és mutatóujja közét egy egyenlőséget jelképező indián szimbólum ékesíti. Azon sztárok egyike, aki nem jár plasztikai sebészhez, ugyanis büszke a korára és a ráncaira, jelenleg a kortalan díva szerepét tölti be a L'Oreal egyik kampányában. Igazi stílusikon, a vörös szőnyegen szinte ragyog, ellenállhatatlan stílusához hozzájárul Dolce&Gabbana iránti rajongása. Boldog születésnapot, Helen!

Photos: Getty Images, Huffington Post, L'Oreal, Swide Magazine, The Telegraph, TLO, Vogue, Women Home

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr97637916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

prolee 2015.07.27. 12:58:51

Jó ízlésű, csinos, bájos LADY!
Gyönyörűek a ruhák, az utolsó képen a szürke csipkeruha.... álmaim netovábbja, csak sajnos én nem vagyok olyan csinos, mint HM.
Gratulálok.
süti beállítások módosítása