GaborSzakacs

A stílus vintage csókja

2015. június 28. - gaborszakacs

Vintage. Sokan csak egy ósdi, poros, molyrágta gardróbnak gondolják, ám ennél többet jelent. A mai trendek alapköve. Valójában az 1920 és 1960 közötti öltözködési stílus, a letűnt korok ízléses és értékes ruháinak gyűjtőneve. Medvegy Klára és Szeri Ákos egy remek vintage bemutatót hozott össze a korszak tiszteletére. Minden darabjáért rajongtam.

vintage_divatbemutato_jokai_klub_480.jpg

A Vintage Fashion Show széksorai között ülve döbbentem rá, hogy nem tiszteljük eléggé a múltunkat. Elhunyt szeretteink értékes ruháit, cipőit és táskáit szívbaj nélkül a kukába dobjuk anélkül, hogy tudnánk, azok ma már felbecsülhetetlen, pótolhatatlan daraboknak számítanak. Réginek, tehát rossznak gondoljuk. Nem érdekel bennünket, hagyjuk elveszni mindazt a kincset, amit nagyanyáink nagy becsben tartottak. Pedig mennyivel többet adott ez az időszak a világnak, mint a printelt pólóban, szakadt farmerben makaronnal vagy kávéval pózoló szelfibajnok, aki magát szupertrendinek gondolja. Ebből vajon mi marad meg az utókor számára?

Medvegy Klára öltözködési tanácsadó egy merész ötlettől vezérelve gazdag magángyűjteményéből összeállított egy olyan bemutatót, amelyben a vintage ikonikus mérföldköveit jeleníthette meg. A kifutón feltűnt többek között a - számunkra csak a Nagy Gatsby-ből ismert - charleston ruha, a klasszikus Chanel kosztüm, a Dior harangszoknya, a banánkalap, a cicaszemüveg, az egyedi tervezésű bross és az igazgyöngy is. A  ruhák szabásvonala és színvilága cseppet sem tűnt elavultnak, sőt, a legnagyobb divatházak jelenlegi kínálatát idézte meg. Szeri Ákos, az Ómama Antik üzletvezetője, egyben a rendezvény szakmai moderátora táskákkal, cipőkkel és ékszerekkel tette korhűvé és felejthetetlenné az összeállításokat.

Egy-egy régi, apró kiegészítővel Te is stílust adhatsz a megjelenésednek. A vintage nem ciki, a vintage nem szégyen. A vintage a múltunk része.

Fotók: Németh Gábor - Vintage Fashion Show by Medvegy Klára

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr1007577910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása