GaborSzakacs

Jelenetek egy gésa gardróbjából

2015. május 12. - gaborszakacs

Felejthetetlen bemutatóval lepte meg az orosz divathét résztvevőit Dima Neu, aki a misztikus Kelet szigorú szabályai szerint élő gésák világát varázsolta a kifutóra.

00.jpg

A Dimaneu 2015/2016-os őszi-téli kollekciója a moszkvai Mercedes-Benz Fashion Weeken igazán ütősre sikerült. A 31 éves designer kreációi a városi esztétika jegyében születtek, ez az irányzat a megszokott orosz tervezői attitűdön jócskán túlmutat. A letisztult szabásvonal és az eredeti kombinációk jellemzik Dima Neu munkásságát, mesteri kompozíciót hozott létre az anyagok, textúrák és formák játékából.

A különleges látványvilágot a metropoliszokban felbukkanó, modern öltözetű gésák adják, akik egyfajta utazásra csábítanak bennünket a misztikus Kelet feszes, szigorú és hagyománytisztelő világába. Mindezt úgy teszik, hogy közben követik a nyugati trendeket. A kollekció a vörösre és a szürkére épít, a madármotívumok fel-felbukkanása, a grafikai megoldások, a geometriai minták pedig a jellegzetes Dimaneu-hatást erősítik. Kettősség járja át a bemutatót: maga a show és a smink meghökkentő, már-már bizarr, a ruhák viszont a klasszikus elegancia irányába tolódnak el. Egy biztos, senki nem marad közömbös Dima Neu művészete iránt!

Photos: Alessandro Garofalo / indigitalimages.com

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr207449468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása