GaborSzakacs

A szépség magasztalása olasz módra

2015. április 08. - gaborszakacs

Ritkán találkozunk olyan tehetséges designerrel, aki a hagyományt és az innovációt oly mesterien elegyíti, mint Daniele Carlotta. Ha eddig nem ismerted volna, akkor mostantól ő lesz az egyik kedvenced!

danielecarlotta-012_20140917192145.JPG

Daniele Carlotta kifinomult ízlését és szaktudását az anyatejjel szívta magába, ugyanis szülei a Lady Silk nevű butik kereskedői voltak Szicíliában. Igen, hajdan a család cége kereskedett a legértékesebb olasz szövetekkel és fonalakkal Dél-Itáliában. A szépségre fogékony ifjú Danielet lenyűgözte a couture világa, így kitanulta a mesterség minden apró fortélyát. Mindössze 20 éves volt, amikor 2005-ben saját üzletet nyitott Milánóban. Olyan márkát szeretett volna létrehozni, amelyben a legjobb minőségű szövetek felhasználásával tökéletes sziluetteket alkothat és ezeket egyedi tervezésű ékszerekkel tehet felejthetetlenné. Munkáit ma már egész Olaszországban ismerik és elismerik, a divathét állandó résztvevője, kreációit a Vogue Italia is bemutatta. Sikerét bizonyítja, hogy Lady Gaga, Lana Del Rey és Bianca Balti szívesen viseli ruhakölteményeit.

Mindig is sejtettük, de most már nem vitatható, az olasz divat csodálatos! "Olyan ruhát szerettem volna létrehozni, amely magasztalja a szépséget"- nyilatkozta Daniele Carlotta, amikor bemutatta legújabb, tradícionális olasz stílusjegyekkel ellátott, hagyományokat tisztelő kollekcióját. Az itáliai kézművességre építkező, modern szabásvonalú, printelt mintákat felvonultató darabokat Virginia Woolf Orlando című műve ihlette. Mindkét nem sajátosságait magába foglalja, a belső szabadságot fantáziadús, álomszerű sziluettekben jeleníti meg. A klasszikus nyomatok mellett rengeteg virágot használ, ezzel romantikussá és rendkívül nőissé teszi ruháit. Gyakran él a fekete-fehér csíkos szövet eleganciájával, ezzel az amerikai szesztilalom és a 80-as évek retro éveit idézi. Könnyű, finom, határozott, mégis sikkes. Daniele Carlotta művészete büszkén viselheti a "Made in Italy"címkét.

Photos: Courtesy of Daniele Carlotta

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr117346574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása