GaborSzakacs

Fashion Week Budapest módra

2015. március 31. - gaborszakacs

Elérkezett az idő, amikor New York, Milánó és Párizs után végre Budapesten is elkezdődött a tavaszi divathét. Mindössze két napig tartott a Toni&Guy Fashion Week, ám olyan töménységben kaptunk a magyar tervezők kreációiból, hogy az őszig kitart. Ha lemaradtatok volna róla, akkor most megmutatom Nektek a legjobb pillanatokat.

backstage3.jpg

tomcsanyi_dori_1.jpg

A hazai divatünnep március 27-én a csodásan felújított Várkert Bazár épületében Dori Tomcsányi bemutatójával kezdődött. A nyitány elég erősnek mondható, mivel Tomcsanyi a tőle megszokott minőséget a különleges díszítési technikával hozta el ebben a szezonban. Futurisztikus, mégis nosztalgikus hangulatot árasztanak a neoprén pulóverek, a magas derekú nadrágok, a lézervágott kabátok és a mintás ingruhák. A szintetikus selyem, a pamut és a gyapjú pedig a távol-keleti gyárak munkaruháiban öltöttek testet, amelyeket színes kristályok és a "DORI TOMCSANYI" márka fel-felbukkanó betűi tettek egyedivé. Nekem bejött! Az első nap AERON bemutatójával zárult.

A második napot The Four, Je Suis Belle és Szegedi Kata indította. Késő délután pedig a hazai divatélet talán legkülönlegesebb tervezőjének kollekciója került kifutóra. A sámáni rituálékat idéző zene magával ragadta a nézőtéren helyet foglaló divatmániásokat, köztük engem is. A hipnotikus hangulathoz kiválóan illettek az ANDA 2015-ös őszi-téli markáns, határozott vonalai, a geometrikus formák és a fekete-fehér-ezüst finom játéka. A legújabb darabokat - a designer saját bevallása szerint- az önmagával folytatott beszélgetése ihlette.

anda_szombat_eva_1.jpg

Fotó: Szombat Éva

anda.jpg

Fotó: Fashion Week Budapest

anda_emilia.jpg

Anda Emília bemutatóját a NUBU rafinált darabjai követték. Külön öröm volt számomra, hogy a szürke és fekete mellett idén becsempészték a kéket, a pirosat és a mályvát is. Nemcsak a szabásvonalakban, hanem a rátéteken, hajtásokon, gallérokon és zsebeken is visszaköszönt a geometria, amely tökéletes párosításnak bizonyult a felvonultatott bőr-és szőrmekabátok mellé. Ahogy a világ vezető divatházai, úgy a NUBU tervezői is az ázsiai jegyekkel teleszőtt törzsi kultúrák elemeit használták fel kollekciójuk összeállításában. A kötelek, láncok, hevederek és fejpántok pedig tökéletesítették az összképet.

nubu2.jpg

Két bemutató között bejutottam a backstage-be, ahol már órák óta lázas munka folyt. Fodrászok, sminkesek, öltöztetők hada és a tervezők személyesen felügyelték, hogy minden modell tökéletes megjelenéssel léphessen kifutóra. Persze, az üresjáratok alatt ők is lepihentek vagy éppen szelfiztek egyet.

horanyi_juli_1.jpg

A bemutatók közötti szünetben az előcsarnok csordulásig megtelt a legnépszerűbb magazinok vezetőivel, designerekkel, stylistokkal, bloggerekkel és ismert emberekkel. A rendezvényen felbukkant Lilu, Lakatos Márk, Éder Krisztián, Pataki Ági, Zséda, Vajna Tímea, Schell Judit és Epres Panni is. Horányi Julival sikerült néhány szót váltanom. Nagyon jól érezte magát, a NUBU kollekciója tetszett neki a leginkább. Nem meglepő, hiszen maga is egy szuper NUBU kreációban jelent meg, hozzá egy fakeretes napszemüveget választott. Juli nemcsak tehetséges énekesnő, hanem igazi stílusikon is.

A divathét legnagyobb durranása a USE UNUSED bemutatója volt. A berlini divathetet is megjárt tervezők ruhakölteményeinek felvonultatására órási tömeg gyűlt össze, ahogy mondani szokták "egy gombostűt sem lehetett leejteni". Füzes Eszter, Godena-Juhász Attila és Tóth András igazán kitett magáért, legújabb kollekciójukat a gemenci erdő és az ottani Kádár-villa inspirálta, ehhez pedig klassz egyenfrizurát álmodtak modelljeikre. Az 50-es évek legszebb darabjait fedezhetjük fel a nőies vonalvezetésű, printelt ruháikon.

use_1.jpg

A USE jellegzetessége, hogy az anyagokat mesterien kombinálja, ebben a kollekcióban különösen nagy hangsúlyt fektettek a pamut, gyapjú, selyem, jersey és neoprén találkozására. A kockás és a nyílmintás darabok, no meg a táskák nálam mindent vittek!

Fotók: gaborszakacs.blog.hu

Megtalálsz a Facebookon is: https://www.facebook.com/gaborszakacsblog

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborszakacs.blog.hu/api/trackback/id/tr427321666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása